Barista na międzynarodowym poziomie – Moduł test 2
Test składa się z 10 pytań zamkniętych jednokrotnego wyboru. Za każdą poprawną odpowiedź uczestnik kursu otrzymuje 1 punkt. Maksymalnie można uzyskać 10 punktów.
Time limit: 0
Quiz Summary
0 of 10 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
Results
Quiz complete. Results are being recorded.
Results
0 of 10 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Categories
- Not categorized 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
-
Question 1 of 10
1. Question
1. Skąd pochodzi termin ‘barista’?
CorrectIncorrect -
Question 2 of 10
2. Question
2.W którym roku wynaleziono pierwszy ekspres do kawy?
CorrectIncorrect -
Question 3 of 10
3. Question
-
Co oznacza termin ‘latte art’?
CorrectIncorrect -
-
Question 4 of 10
4. Question
-
Jakie cechy powinien mieć dobry barista?
CorrectIncorrect -
-
Question 5 of 10
5. Question
-
Jakie ciśnienie powinno być używane przez baristów w ekspresach?
CorrectIncorrect -
-
Question 6 of 10
6. Question
-
Tamper służy do:
CorrectIncorrect -
-
Question 7 of 10
7. Question
-
Kto był jednym z pierwszych kawiarzy w Polsce?
CorrectIncorrect -
-
Question 8 of 10
8. Question
-
Jakie są podstawowe zasady higieny w pracy baristy?
CorrectIncorrect -
-
Question 9 of 10
9. Question
-
Jakie umiejętności są ważne w nawiązywaniu relacji z klientami?
CorrectIncorrect -
-
Question 10 of 10
10. Question
-
Pitcher to:
CorrectIncorrect -