Barista na międzynarodowym poziomie – Moduł test 3
Test składa się z 10 pytań zamkniętych jednokrotnego wyboru. Za każdą poprawną odpowiedź uczestnik kursu otrzymuje 1 punkt. Maksymalnie można uzyskać 10 punktów.
Time limit: 0
Quiz Summary
0 of 10 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
Results
Quiz complete. Results are being recorded.
Results
0 of 10 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Categories
- Not categorized 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
-
Question 1 of 10
1. Question
-
Ile produktów reakcji chemicznych powstaje w procesie wypalania kawy?
CorrectIncorrect -
-
Question 2 of 10
2. Question
-
Jakie minerały w wodzie wspomagają proces ekstrakcji kawy?
CorrectIncorrect -
-
Question 3 of 10
3. Question
-
Co może nadawać kawie nieprzyjemny, chemiczny smak?
CorrectIncorrect -
-
Question 4 of 10
4. Question
-
Jakie metody parzenia kawy są klasyfikowane jako grawitacyjne?
CorrectIncorrect -
-
Question 5 of 10
5. Question
-
Jakie ziarna kawy są najczęściej spotykane?
CorrectIncorrect -
-
Question 6 of 10
6. Question
-
Jakie zjawisko zachodzi przy zbyt krótkim czasie parzenia kawy?
CorrectIncorrect -
-
Question 7 of 10
7. Question
-
Jakie metody parzenia kawy wykorzystują ciśnienie?
CorrectIncorrect -
-
Question 8 of 10
8. Question
-
Kto wynalazł papierowy filtr do parzenia kawy?
CorrectIncorrect -
-
Question 9 of 10
9. Question
-
Jakie są cechy charakterystyczne Hario V60?
CorrectIncorrect -
-
Question 10 of 10
10. Question
-
Gdzie znajduje się Muzeum Sztuki Nowoczesnej (MoMA), do którego zbiorów trafił Chemex?
CorrectIncorrect -