Barista na międzynarodowym poziomie – Moduł test 4
Test składa się z 10 pytań zamkniętych jednokrotnego wyboru. Za każdą poprawną odpowiedź uczestnik kursu otrzymuje 1 punkt. Maksymalnie można uzyskać 10 punktów.
Time limit: 0
Quiz Summary
0 of 10 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
Results
Quiz complete. Results are being recorded.
Results
0 of 10 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Categories
- Not categorized 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
-
Question 1 of 10
1. Question
-
Skąd pochodzi nazwa ‘Espresso’?
CorrectIncorrect -
-
Question 2 of 10
2. Question
-
Jakie ciśnienie powinno być generowane przez ekspres do espresso?
CorrectIncorrect -
-
Question 3 of 10
3. Question
-
Jak długo trwa ekstrakcja espresso?
CorrectIncorrect -
-
Question 4 of 10
4. Question
-
Co to jest crema?
CorrectIncorrect -
-
Question 5 of 10
5. Question
-
Jakie ziarna powinny być używane do espresso?
CorrectIncorrect -
-
Question 6 of 10
6. Question
-
Jakie są zalecane temperatury parzenia espresso?
CorrectIncorrect -
-
Question 7 of 10
7. Question
-
Kto sformułował zasadę 4M?
CorrectIncorrect -
-
Question 8 of 10
8. Question
-
Jakie są skutki mielenia ziaren za grubo?
CorrectIncorrect -
-
Question 9 of 10
9. Question
-
Jakie urządzenie jest kluczowe w zasadzie 4M?
CorrectIncorrect -
-
Question 10 of 10
10. Question
-
Jaka pojemność filiżanki zalecana jest do serwowania espresso?
CorrectIncorrect -