Barista na międzynarodowym poziomie – Moduł test 9
Test składa się z 10 pytań zamkniętych jednokrotnego wyboru. Za każdą poprawną odpowiedź uczestnik kursu otrzymuje 1 punkt. Maksymalnie można uzyskać 10 punktów.
Time limit: 0
Quiz Summary
0 of 10 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
Results
Quiz complete. Results are being recorded.
Results
0 of 10 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Categories
- Not categorized 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
-
Question 1 of 10
1. Question
-
Czym jest spowodowany trend „ coffee is coming home”?
CorrectIncorrect -
-
Question 2 of 10
2. Question
-
Jaka jest jedna z najnowszych metod przygotowania kawy?
CorrectIncorrect -
-
Question 3 of 10
3. Question
-
Kto stał się dla młodego pokolenia autorytetem w dziedzinie parzenia kawy?
CorrectIncorrect -
-
Question 4 of 10
4. Question
-
Jaki dodatek może zawierać kawa funkcjonalna?
CorrectIncorrect -
-
Question 5 of 10
5. Question
-
Co to jest kawa speciality?
CorrectIncorrect -
-
Question 6 of 10
6. Question
-
Co oznacza określenie „single-origin”?
CorrectIncorrect -
-
Question 7 of 10
7. Question
-
Do ilu dni od palenia kawa zachowuje najlepsze właściwości organoleptyczne?
CorrectIncorrect -
-
Question 8 of 10
8. Question
-
Jakie są trzy podstawowe wzory Latte Art?
CorrectIncorrect -
-
Question 9 of 10
9. Question
-
Na czym polega technika 3D Latte Art?
CorrectIncorrect -
-
Question 10 of 10
10. Question
-
Ile punktów powinna mieć kawa speciality (według standardów Specialty Coffee Association)?
CorrectIncorrect -