Barista na międzynarodowym poziomie – Moduł test 10
Test składa się z 10 pytań zamkniętych jednokrotnego wyboru. Za każdą poprawną odpowiedź uczestnik kursu otrzymuje 1 punkt. Maksymalnie można uzyskać 10 punktów.
Time limit: 0
Quiz Summary
0 of 10 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
Results
Quiz complete. Results are being recorded.
Results
0 of 10 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Categories
- Not categorized 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
-
Question 1 of 10
1. Question
-
Co oznacza określenie „mise en place”?
CorrectIncorrect -
-
Question 2 of 10
2. Question
-
Jaki stopień zmielenia kawy zalecany jest do przygotowania espresso?
CorrectIncorrect -
-
Question 3 of 10
3. Question
-
W jakim naczyniu należy spieniać mleko?
CorrectIncorrect -
-
Question 4 of 10
4. Question
-
Jaką filiżankę najlepiej zastosować do Latte Art?
CorrectIncorrect -
-
Question 5 of 10
5. Question
-
Jakiego mleka należy użyć do Latte Art?
CorrectIncorrect -
-
Question 6 of 10
6. Question
-
Ile kawy należy użyć do przygotowania naparu w Chemex-ie?
CorrectIncorrect -
-
Question 7 of 10
7. Question
-
Ile trwa proces przygotowania kawy w AeroPress-ie?
CorrectIncorrect -
-
Question 8 of 10
8. Question
-
Jakich naczyń używa się do przygotowania i serwowania kaw warstwowych?
CorrectIncorrect -
-
Question 9 of 10
9. Question
-
Która z kaw wymaga najdłuższego czasu przygotowania?
CorrectIncorrect -
-
Question 10 of 10
10. Question
-
Do którego deseru wykorzystuje się espresso?
CorrectIncorrect -