Platforma Edukacyjna Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego > Courses > Savoir-vivre i komunikacja międzynarodowa w hotelarstwie, w języku polskim i angielskim dla branży hotelarskiej PL Savoir-vivre i komunikacja międzynarodowa w hotelarstwie, w języku polskim i angielskim dla branży hotelarskiej PL 8tudentów dołączyło Stworzony przez Ostatnia aktualizacja Polski Przegląd Spis treści Instruktorzy Opinie Current Status Not Enrolled Price Free Get Started Login to Enroll Treści Rozwiń wszystkie Moduł I - Etyka, estetyka i etykieta w branży hotelarskiej 110 Topics | 1 Quiz Rozwiń Lesson Content 0% Complete 0/110 Steps Relacja: Zarząd, Dyrekcja hotelu – Personel Relacja: Zarząd, Dyrekcja hotelu – Personel; graficznie Omówienie relacji: Zarząd, Dyrekcja hotelu – Personel Relacja: Personel – Personel Relacja: Personel – Personel; graficznie Omówienie relacji: Personel – Personel Relacja: Managment – Zarządzanie Omówienie relacji: Managment – Zarządzanie Relacja: Hotel – Współpracownicy zewnętrzni Omówienie relacji: Hotel – Współpracownicy zewnętrzni Relacja: Hotel – Konkurencja Omówienie relacji: Hotel – Konkurencja Relacja: Hotel – Władze branżowe Omówienie relacji: Hotel – Władze branżowe Relacja: Hotel – Środowisko naturalne Relacja: Hotel – Środowisko naturalne; graficznie Omówienie relacji: Hotel – Środowisko naturalne Relacja: Hotel – Instytucje z otoczenia hotelarskiego Omówienie relacji: Hotel – Instytucje z otoczenia hotelarskiego Etyczny obiekt Moduł II - Prezentacja oferty hotelu 78 Topics | 1 Quiz Rozwiń Lesson Content 0% Complete 0/78 Steps Wstęp do prezentacji oferty hotelu Rynek usług hotelarskich Popyt Podaż Popyt i podaż – wideo Rynek w marketingu Segmentacja turystów krajowych Segmentacja turystów krajowych – grafika Raport – Rynek hotelarski w Polsce 2021 Omówienie Segmentacji Pierwsza grupa klientów na rynku usług hotelarskich Druga grupa klientów na rynku usług hotelarskich Cele marketingowe Definicja marketingu Marketing mix – 4P Marketing mix – 7P Marketing mix – 4C Założenia w marketingu mix Marketing mix – graficznie Marketing mix – Produkt Moduł III - Komunikacja z klientem 42 Topics | 1 Quiz Rozwiń Lesson Content 0% Complete 0/42 Steps Komunikacja z klientem – grafika Komunikacja interpersonalna Czym jest komunikacja interpersonalna Elementy komunikacji interpersonalnej Schemat przekazywania komunikatu Elementy procesu komunikowania Środki komunikacji Rodzaje komunikacji Rozkład komunikacji Werbalnej i Niewerbalnej Komunikacja werbalna 1 Komunikacja werbalna 2 Komunikacja niewerbalna Funkcje komunikowania Postawy dobrej komunikacji 1 Postawy dobrej komunikacji 2 Błędy i blokady w komunikacji 1 Błędy i blokady w komunikacji 2 Co powodują blokady komunikacji Rola akceptacji w komunikacji Wpływ temperamentu i inteligencji na komunikację Moduł IV - Negocjacje 37 Topics | 1 Quiz Rozwiń Lesson Content 0% Complete 0/37 Steps Negocjacje Start – grafika Kilka słów wstępu o negocjacjach Definicja negocjacji Definicja negocjacji – wideo Negocjacje biznesowe Negocjacje prawno-dyplomatyczne Negocjacje nie biznesowe Jakie są cechy negocjacji Cechy negocjacji Cechy negocjatora Negocjacje – kryteria oceny 1 Negocjacje – kryteria oceny 2 Strategie negocjowania Dominacja w negocjacjach Kooperacja w negocjacjach Kiedy nie podejmować negocjacji Przebieg negocjacji Przygotowanie do negocjacji 1 Przygotowanie do negocjacji 2 Przygotowanie do negocjacji 3 Moduł V - Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych 35 Topics | 1 Quiz Rozwiń Lesson Content 0% Complete 0/35 Steps Kilka słów wstępu o sytuacjach kryzysowych Rozwój sytuacji kryzysowej Czym jest kryzys O kryzysie ciąg dalszy Lista zagrożeń 1 Lista zagrożeń 2 Lista zagrożeń 3 Zagrożenia w sytuacjach kryzysowych Sytuacje kryzysowe – etapy Sytuacje kryzysowe – grafika Zarządzanie kryzysem 1 Zarządzanie kryzysem 2 Zarządzanie kryzysem 3 Źródła sytuacji kryzysowych Rozpoznawanie sytuacji kryzysowej Rozpoznawanie sytuacji kryzysowej -grafika Obszary powstawania sytuacji kryzysowych 1 Obszary powstawania sytuacji kryzysowych 2 Symptomy sytuacji kryzysowych Klasyfikacja sytuacji kryzysowych 1 Moduł VI - Język angielski w hotelarstwie 38 Topics | 1 Quiz Rozwiń Lesson Content 0% Complete 0/38 Steps Recepcja w hotelu – zwroty i słownictwo w języku angielskim Słownictwo | Bulding/Rooms/ Space 1 Słownictwo | Bulding/Rooms/ Space 2 Słownictwo | Bulding/Rooms/ Space 3 Słownictwo | Bulding/Rooms/ Space 4 Słownictwo | Bulding/Rooms/ Space 5 Słownictwo | Bulding/Rooms/ Space 6 Słownictwo | Bulding/Rooms/ Space 7 Słownictwo | Bulding/Rooms/ Space 8 Frazy | rezerwacja pokoju 1 Frazy | Rezerwacja pokoju 2 Frazy | Rezerwacja pokoju 3 Frazy | Rezerwacja pokoju 4 Najprzydatniejsze zwroty w hotelu Usługi | Słowo 1 Usługi | Słowo 2 Usługi | Słowo 3 Usługi | Słowo 4 Usługi | Słowo 5 Usługi | Słowo 6 O instruktorach Agnieszka Reviews There are no reviews yet. Be the first to review. To może Ci się spodobać Kurs testowy 1.1 Zobacz teraz Savoir-vivre i komunikacja międzynarodowa w hotelarstwie – w języku polskim i angielskim – dla branży hotelarskiej Zobacz teraz Kurs testowy