Platforma Edukacyjna Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego > Szkolenia > Savoir-vivre i komunikacja międzynarodowa w hotelarstwie, w języku polskim i angielskim dla branży hotelarskiej PL Savoir-vivre i komunikacja międzynarodowa w hotelarstwie, w języku polskim i angielskim dla branży hotelarskiej PL 8tudentów dołączyło Stworzony przez Ostatnia aktualizacja Polski Przegląd Spis treści Instruktorzy Opinie Current Status Not Enrolled Price Free Get Started Login to Enroll Treści Rozwiń wszystkie Moduł I - Etyka, estetyka i etykieta w branży hotelarskiej 110 Tematy | 1 Quiz Rozwiń Zagadnienie Content 0% Complete 0/110 Steps Pierwsze wrażenie Savoir-vivre Savoir-vivre w biznesie Historia etyki w biznesie Czym jest etyka zawodowa 3E Hotelarza Etyka hotelarza – pierwsze wrażenie Etyka hotelarza – założenia Etyka pracowników hotelu Założenia Polskiej Izby Hotelarstwa Polska Izba Hotelarstwa Założenia w Kodeksie Etyki Hotelarza Kodeks Etyki Hotelarza Historia Kodeksu Etyki Hotelarza Wdrażanie Kodeksu Etyki Hotelarza Relacje w Kodeksie Etyki Hotelarza Relacja: Hotelarz – Gość hotelowy Omówienie relacji: Hotelarz – Gość hotelowy Relacja: Personel – Zarząd, Dyrekcja hotelu Omówienie relacji: Personel – Zarząd, Dyrekcja hotelu Moduł II - Prezentacja oferty hotelu 78 Tematy | 1 Quiz Rozwiń Zagadnienie Content 0% Complete 0/78 Steps Wstęp do prezentacji oferty hotelu Rynek usług hotelarskich Popyt Podaż Popyt i podaż – wideo Rynek w marketingu Segmentacja turystów krajowych Segmentacja turystów krajowych – grafika Raport – Rynek hotelarski w Polsce 2021 Omówienie Segmentacji Pierwsza grupa klientów na rynku usług hotelarskich Druga grupa klientów na rynku usług hotelarskich Cele marketingowe Definicja marketingu Marketing mix – 4P Marketing mix – 7P Marketing mix – 4C Założenia w marketingu mix Marketing mix – graficznie Marketing mix – Produkt Moduł III - Komunikacja z klientem 42 Tematy | 1 Quiz Rozwiń Zagadnienie Content 0% Complete 0/42 Steps Komunikacja z klientem – grafika Komunikacja interpersonalna Czym jest komunikacja interpersonalna Elementy komunikacji interpersonalnej Schemat przekazywania komunikatu Elementy procesu komunikowania Środki komunikacji Rodzaje komunikacji Rozkład komunikacji Werbalnej i Niewerbalnej Komunikacja werbalna 1 Komunikacja werbalna 2 Komunikacja niewerbalna Funkcje komunikowania Postawy dobrej komunikacji 1 Postawy dobrej komunikacji 2 Błędy i blokady w komunikacji 1 Błędy i blokady w komunikacji 2 Co powodują blokady komunikacji Rola akceptacji w komunikacji Wpływ temperamentu i inteligencji na komunikację Moduł IV - Negocjacje 37 Tematy | 1 Quiz Rozwiń Zagadnienie Content 0% Complete 0/37 Steps Negocjacje Start – grafika Kilka słów wstępu o negocjacjach Definicja negocjacji Definicja negocjacji – wideo Negocjacje biznesowe Negocjacje prawno-dyplomatyczne Negocjacje nie biznesowe Jakie są cechy negocjacji Cechy negocjacji Cechy negocjatora Negocjacje – kryteria oceny 1 Negocjacje – kryteria oceny 2 Strategie negocjowania Dominacja w negocjacjach Kooperacja w negocjacjach Kiedy nie podejmować negocjacji Przebieg negocjacji Przygotowanie do negocjacji 1 Przygotowanie do negocjacji 2 Przygotowanie do negocjacji 3 Moduł V - Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych 35 Tematy | 1 Quiz Rozwiń Zagadnienie Content 0% Complete 0/35 Steps Kilka słów wstępu o sytuacjach kryzysowych Rozwój sytuacji kryzysowej Czym jest kryzys O kryzysie ciąg dalszy Lista zagrożeń 1 Lista zagrożeń 2 Lista zagrożeń 3 Zagrożenia w sytuacjach kryzysowych Sytuacje kryzysowe – etapy Sytuacje kryzysowe – grafika Zarządzanie kryzysem 1 Zarządzanie kryzysem 2 Zarządzanie kryzysem 3 Źródła sytuacji kryzysowych Rozpoznawanie sytuacji kryzysowej Rozpoznawanie sytuacji kryzysowej -grafika Obszary powstawania sytuacji kryzysowych 1 Obszary powstawania sytuacji kryzysowych 2 Symptomy sytuacji kryzysowych Klasyfikacja sytuacji kryzysowych 1 Moduł VI - Język angielski w hotelarstwie 38 Tematy | 1 Quiz Rozwiń Zagadnienie Content 0% Complete 0/38 Steps Rozmowy | Proces odprawy Dialog | Proces zameldowania Dialog | Proces wymeldowania 1 Dialog | Proces wymeldowania 2 W Hotelu Rozmowa: Rezerwacja hotelu i zameldowanie Słownictwo | Działania/usługi 1 Słownictwo | Działania/Usługi 2 Słownictwo | Działania/usługi 3 Słownictwo | Działania/usługi 4 Słownictwo | Działania/usługi 5 Słownictwo | Działania/usługi 6 Słownictwo | Działania/usługi 7 Frazy | Atrakcje W hotelu | Rozmowa po angielsku Słownictwo | Dane osobowe 1 Słownictwo | Dane osobowe 2 Sformułowanie |W restauracji Angielski w hotelu – część 3/3 W restauracji/barze Test – Moduł VI – “Język angielski w hotelarstwie” O instruktorach Agnieszka Reviews There are no reviews yet. Be the first to review. To może Ci się spodobać Kurs testowy 1.1 Zobacz teraz Savoir-vivre i komunikacja międzynarodowa w hotelarstwie – w języku polskim i angielskim – dla branży hotelarskiej Zobacz teraz Kurs testowy