Kuchnia grecka – Muduł II test
Test zawiera 10 pytań zamkniętych jednokrotnego wyboru. Za każdą poprawną odpowiedź uczestnik kursu otrzymuje 1 punkt. Można uzyskać maksymalnie 10 punktów.
Quiz Summary
0 of 10 Questions completed
Questions:
Information
You have already completed the quiz before. Hence you can not start it again.
Quiz is loading…
You must sign in or sign up to start the quiz.
You must first complete the following:
Results
Results
0 of 10 Questions answered correctly
Your time:
Time has elapsed
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Earned Point(s): 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Categories
- Not categorized 0%
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Current
- Review
- Answered
- Correct
- Incorrect
-
Question 1 of 10
1. Question
Czego z pewnością nie znajdziemy w tradycyjnej sałatce greckiej
CorrectIncorrect -
Question 2 of 10
2. Question
Oliwki są duże, ciemno fioletowe lub czarne, z charakterystycznym smakiem i bogatym aromatem. Są często podawane jako przekąska, dodatek do sałatek, pizzy czy past. Mowa o oliwkach?
CorrectIncorrect -
Question 3 of 10
3. Question
Tradycyjny grecki alkohol Ouzo przygotowywany jest na bazie
CorrectIncorrect -
Question 4 of 10
4. Question
Ser feta powstaje z:
CorrectIncorrect -
Question 5 of 10
5. Question
Czym w kuchni greckiej jest popularne meze?
CorrectIncorrect -
Question 6 of 10
6. Question
Grecki fast food przypominający kebab to
CorrectIncorrect -
Question 7 of 10
7. Question
Oliwki suszone na słońcu to:
CorrectIncorrect -
Question 8 of 10
8. Question
Jeden z niewielu żółtych serów, który można znaleźć w Grecji to ser:
CorrectIncorrect -
Question 9 of 10
9. Question
Jednym z ważniejszych zbóż w Grecji jest:
CorrectIncorrect -
Question 10 of 10
10. Question
Najpopularniejsza grecka przyprawa w Grecji:
CorrectIncorrect