Technik Hotelarstwa Symbol cyfrowy zawodu 422402 Poziom IV Polskiej Ramy Kwalifikacji określony dla zawodu jako kwalifikacji pełnej.
Opis zawodu
Kwalifikacjami wyodrębnionymi w zawodzie technik hotelarstwa są:
- HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie, w tym:
- utrzymywania czystości i porządku w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie,
- przygotowywania i podawania śniadań,
- organizowania usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie;
- HGT.06. Realizacja usług w recepcji, w tym:
- rezerwacji usług hotelarskich,
- obsługi gości w recepcji;
- Posiadacz dyplomu zawodowego w zawodzie technik hotelarstwa potrafi:
- określać podstawowe umiejętności i predyspozycje niezbędne do wykonywania zawodu hotelarza;
- klasyfikować obiekty hotelarskie i noclegowe;
- posługiwać się podstawową terminologią z zakresu hotelarstwa i turystyki;
- klasyfikować usługi hotelarskie;
- rozróżniać jednostki mieszkalne oraz ich wyposażenie;
- wykonywać prace związane z utrzymaniem czystości i porządku w jednostkach mieszkalnych;
- przygotowywać jednostki mieszkalne dla gości hotelowych;
- przestrzegać zasad odpowiedzialności materialnej dotyczącej wyposażenia obiektu i mienia gości;
- przygotowywać śniadania hotelowe i świadczyć room service na zamówienie gościa;
- użytkować sprzęt i urządzenia pomocnicze do przygotowania i podawania potraw i napojów śniadaniowych;
- oferować usługi dodatkowe zgodnie z ofertą obiektu świadczącego usługi hotelarskie;
- obsługiwać seminaria/konferencje w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie;
- realizować zamówienie gościa na usługi dodatkowe;
Course Content
Expand All
Test wstępny
1 Quiz
Expand
Lesson Content
0% Complete
0/112 Steps
Lesson Content
0% Complete
0/78 Steps
Lesson Content
0% Complete
0/42 Steps
Lesson Content
0% Complete
0/37 Steps
Lesson Content
0% Complete
0/35 Steps
Lesson Content
0% Complete
0/38 Steps
Test końcowy
1 Quiz
Expand
About the Instructors
Reviews
There are no reviews yet. Be the first to review.