Platforma Edukacyjna Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego > Courses > Savoir-vivre i komunikacja międzynarodowa w hotelarstwie, w języku polskim i angielskim dla branży hotelarskiej po polsku Savoir-vivre i komunikacja międzynarodowa w hotelarstwie, w języku polskim i angielskim dla branży hotelarskiej po polsku BRANŻA: HOTELARSKO-GASTRONOMICZNO-TURYSTYCZNA (HGT) Created by Agnieszka Last updated 2023-03-28 Intermediate Polski Overview Curriculum Instructors Reviews Technik Hotelarstwa Symbol cyfrowy zawodu 422402 Poziom IV Polskiej Ramy Kwalifikacji określony dla zawodu jako kwalifikacji pełnej. Opis zawodu Kwalifikacjami wyodrębnionymi w zawodzie technik hotelarstwa są:HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie, w tym:utrzymywania czystości i porządku w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie, przygotowywania i podawania śniadań,organizowania usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie; HGT.06. Realizacja usług w recepcji, w tym: rezerwacji usług hotelarskich,obsługi gości w recepcji;Posiadacz dyplomu zawodowego w zawodzie technik hotelarstwa potrafi:określać podstawowe umiejętności i predyspozycje niezbędne do wykonywania zawodu hotelarza;klasyfikować obiekty hotelarskie i noclegowe;posługiwać się podstawową terminologią z zakresu hotelarstwa i turystyki;klasyfikować usługi hotelarskie;rozróżniać jednostki mieszkalne oraz ich wyposażenie;wykonywać prace związane z utrzymaniem czystości i porządku w jednostkach mieszkalnych;przygotowywać jednostki mieszkalne dla gości hotelowych;przestrzegać zasad odpowiedzialności materialnej dotyczącej wyposażenia obiektu i mienia gości;przygotowywać śniadania hotelowe i świadczyć room service na zamówienie gościa;użytkować sprzęt i urządzenia pomocnicze do przygotowania i podawania potraw i napojów śniadaniowych;oferować usługi dodatkowe zgodnie z ofertą obiektu świadczącego usługi hotelarskie;obsługiwać seminaria/konferencje w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie;realizować zamówienie gościa na usługi dodatkowe; Course Content Expand All Test wstępny 1 Quiz Expand Lesson Content Savoir vivre w hotelarstwie – test wstępny Moduł I - Etyka, estetyka i etykieta w branży hotelarskiej 112 Topics | 1 Quiz Expand Lesson Content 0% Complete 0/112 Steps Pierwsze wrażenie Savoir-vivre Savoir-vivre w biznesie Historia etyki w biznesie Czym jest etyka zawodowa 3E Hotelarza Etyka hotelarza- pierwsze wrażenie Etyka hotelarza – założenia Etyka pracowników hotelu Założenia Polskiej Izby Hotelarstwa Polska Izba Hotelarstwa Założenia w Kodeksie Etyki Hotelarza Kodeks Etyki Hotelarza Historia Kodeksu Etyki Hotelarza Wdrażanie Kodeksu Etyki Hotelarza Relacje w Kodeksie Etyki Hotelarza Relacja: Hotelarz – Gość hotelowy Omówienie relacji: Hotelarz – Gość hotelowy Relacja: Personel – Zarząd, Dyrekcja hotelu Omówienie relacji: Personel – Zarząd, Dyrekcja hotelu Moduł II - Prezentacja oferty hotelu 78 Topics | 1 Quiz Expand Lesson Content 0% Complete 0/78 Steps Wstęp do prezentacji oferty hotelu Rynek usług hotelarskich Popyt Podaż Popyt i podaż- wideo Rynek w marketingu Segmentacja turystów krajowych Segmentacja turystów krajowych – grafika Raport – Rynek hotelarski w Polsce 2021 Omówienie Segmentacji Pierwsza grupa klientów na rynku usług hotelarskich Druga grupa klientów na rynku usług hotelarskich Cele marketingu Definicja marketingu Marketing mix – 4P Marketing mix – 7P Marketing mix – 4C Założenia w marketing mix Marketing mix – graficznie Marketing mix – Produkt Moduł III - Komunikacja z klientem 42 Topics | 1 Quiz Expand Lesson Content 0% Complete 0/42 Steps Kanały komunikacji, a klienci hotelu 1 Kanały komunikacji, a klienci hotelu 2 Test – Moduł III – Komunikacja z klientem Moduł IV - Negocjacje 37 Topics | 1 Quiz Expand Lesson Content 0% Complete 0/37 Steps Negocjacje Start – grafika Kilka słów wstępu o negocjacjach Definicja negocjacji Definicja negocjacji – wideo Negocjacje biznesowe Negocjacje prawno-dyplomatyczne Negocjacje nie biznesowe Jakie są cechy negocjacji Cechy negocjacji Cechy negocjatora Negocjacje – kryteria oceny 1 Negocjacje – kryteria oceny 2 Strategie negocjowania Dominacja w negocjacjach Kooperacja w negocjacjach Kiedy nie podejmować negocjacji Przebieg negocjacji Przygotowania do negocjacji 1 Przygotowania do negocjacji 2 Przygotowania do negocjacji 3 Moduł V - Rozwiązywanie sytuacji kryzysowych 35 Topics | 1 Quiz Expand Lesson Content 0% Complete 0/35 Steps Kilka słów wstępu o sytuacjach kryzysowych Rozwój sytuacji kryzysowej Czym jest kryzys O kryzysie ciąg dalszy Lista zagrożeń 1 Lista zagrożeń 2 Lista zagrożeń 3 Zagrożenia w sytuacjach kryzysowych Sytuacje kryzysowe- etapy Sytuacje kryzysowe- grafika Zarządzanie kryzysem 1 Zarządzanie kryzysem 2 Zarządzanie kryzysem 3 Źródła sytuacji kryzysowych Rozpoznawanie sytuacji kryzysowej Rozpoznawanie sytuacji kryzysowej -grafika Obszary powstawania sytuacji kryzysowych 1 Obszary powstawania sytuacji kryzysowych 2 Symptomy sytuacji kryzysowych Klasyfikacja sytuacji kryzysowych 1 Moduł VI - Język angielski w hotelarstwie 38 Topics | 2 Quizzes Expand Lesson Content 0% Complete 0/38 Steps Recepcja w hotelu – zwroty i słownictwo w języku angielskim Wording | Bulding/Rooms/ Space 1 Wording | Bulding/Rooms/ Space 2 Wording | Bulding/Rooms/ Space 3 Wording | Bulding/Rooms/ Space 4 Wording | Bulding/Rooms/ Space 5 Wording | Bulding/Rooms/ Space 6 Wording | Bulding/Rooms/ Space 7 Wording | Bulding/Rooms/ Space 8 Phrases | Room reservation 1 Phrases | Room reservation 2 Najprzydatniejsze zwroty w hotelu Phrases | Room reservation 3 Services | Wording 1 Services | Wording 2 Services | Wording 3 Services | Wording 4 Services | Wording 5 Services | Wording 6 Conversations | Check in process Test końcowy 1 Quiz Expand Lesson Content Savoir vivre w hotelarstwie – test końcowy ANKIETA FUNKCJONALNOŚCI I WDROŻENIA KURSU NA PLATFORMIE About the Instructors Agnieszka Reviews There are no reviews yet. Be the first to review. You may also like Watch Now Kuchnia grecka. Zdrowa dieta i smaki południowej Europy 100 hBeginnerPolski Watch Now Greek Cuisine. A Healthy Diet and Flavors of Southern Europe 100 hBeginnerEnglish Watch Now Savoir-vivre and international communication in hospitality – in Polish and English – for the hotel sector HOSPITALITY TECHNICIAN THE DIGITAL profession SYMBOL 422402 LEVEL IV of POLISH QUALIFICATION FRAMEWORK DEFINED FOR THE PROFESSION AS A FULL QUALIFICATION 100 hIntermediateEnglish